malzemeler:
2 kilo kebablık patlıcan
1 kilo orta yağlı kıyma
1 kilo domates
10 tane yeşil biber
tuz ,karabiber,kırmızı biber
Yapılışı:
Gaziantep mutfağının bu leziz kebabı mangalda da yapılır.Nasıl bunda patlıcanları serıtler halınde kesıyorsak,ondada aynı sekılde keser aralarına etlermızi aynı sekılde şişe saplayarak mangalda pişiririz.
Öncelıkle etımıze tuz,karbıber,kırmızı biber ekleyerek özlestırelım.sonra serılere böldüğümüz patlıcanların arasına yerleştirerek 1 patlıcan,bır et şeklinde tepsimize dizelim.
Domateslerimizi ikiye bölelım,biberleri istersek ikiye bölelim.Ayrı bir tepsiye koyalım.
fırınımızda yaklaşık 45 dk 200 derecede pişirelim.Pişen domates ve biberleri tepsinin üzerine koyarak,servıse hazır hale,getirelim.DENEYELİM,LEZZETİ TADALIM,
VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ...AFİYET OLSUN....
YEMEK VE PASTA EVİ
7 Haziran 2008 Cumartesi
FIRINDA PATLICAN KEBABI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
merhaba arkadasim ellerine saglik byilirim patlican kebabina sahane gozukuyo,sevgilerimle,iyi pazarlar.
kelebeklisaniyeler.blogcu.com
Patlıcan Kebabını G.Antep'te İmam Çağdaş ta yiyeceksiniz tabii ki sizin yapmış olduğunuzda lezzetlidir evde imkanı olmayanlar için yazıyorum yanlış anlamayın.sevgi ve saygılarımla
o ne muhteşem bir görüntü öyle. Antakyada da bunun benzerini yapıyorlar adına da dizme diyorlar.Onda patates de var fazladan. Ellerinize sağlık.
Eminim görüntüsü kadar lezzetide tam yerindedir.Bende yapıyorum ama bu gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Kucak dolusu sevgiler.İyi haftalar diliyorum
bayılırım patlıcan kebabına harika gözüküyor ellerine sağlık
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
günaydınlar
gerçekten güzel bir yemek
ellerine sağlık
bir gün birlikte hazırlayalım yahu :) sevgiler
Merhabalar nihayet bu patlıcan kebabını denedim çok çok güzel oldu cok begendim. Fakat ben birazcıkta su koydum :) dayanamayıp susuz yemek yiyemiyorum illa olmalı işte... ama güzelde olmuştu.. Tarif ve paylaşımınız için tesekkür ederim sevgiler
Yorum Gönder