2 Haziran 2008 Pazartesi

YOGURTLU PATATES YEMEĞİ

Malzemeler:
1 kilo patates
500 gr kusbaşı et
1 cay bardagı nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
haspır(yüzüne)
1 fincan sıvı yağ
TUZ
Yapılışı:
geceden ıslanmıs nohutu,etle beraber pişirıyoruz.
patateslerimizi küp küp doğrayarak pişmiş olan etve nohutun içine koyarak patatesleride pişirıyoruz.
süzme yogurdumuzu baska bır kapta 1 kepce yemegin suyu,1 yumurta ile el blendrı yada cırpma alet ile iyice karıstırıyoruz.pişmiş olan patates yemegimizin içine yogurt hazır olunca döküyoruz. yüzüne bır tutam haspır bırakıp,yagımızı ısıtarak bu haspirin üzerine döküyoruz.yemegimiz hazır... AFİYET OLSUN..DENEYİN VE BU SÜPER LEZZETİ SİZDE TADIN....

Hiç yorum yok: