1 Mayıs 2008 Perşembe

SUCUKLU KURU FASÜLYE PİLAV


malzemeler:
bildiğiniz gibi 2 bardak kuru fasülye
1 orta boy sogan
1 kaşık domates ,yarım kaşık biber salçası
2 yemek kaşıgı zeytinyağ
tuz ,karabiber
1 kangal sucuk
Yapılışı:
kuru fasülyemizi 15 dak haslayalım,haşladıgımız suda 1 saat bekletelim.
soganımızı dograyıpyağda çevirelim.
salçalarımızı ilave ederek,kuru fasülyemizi ekleyelim.suyunu koyarak pişmeye bırakalım.sucuklarımızı halka halka doğrayalım.
az yağda tavada pişirelim.
kuru fasülyemiz pişince içine karıştırarak servis yapalım.AFİYET OLSUN....
PİLAVIMIZ İÇİN:
2 bardak prinçi kar su dökere üzerine 15 dk bekletelim.
sonra suyunu dökerek, princi tencerenize koyun.tereyagda 1-2 dkçevirin.üzerine 3 bardak su ileve ederek(tuzda)kısık ateste pişirin.AFİYET OLSUN....

2 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok severim nefis olmus ellerinize saglik,sevgiler

yEmEk gÜnCEsi dedi ki...

selamlar off bayılırım sucuklu kuru fasulyeye enfes görünüyor mis gibi ikiside ellerine sağlık harika olmuşlar hayırlı cumlar şimdiden canımcım güzel geceler :)
http://yemekguncesi.blogcu.com/