Malzemeler:
300 gr. kuru pirpirim (semizotu),
200 gr. doğranmış et
100 gr. mercimek,
50 gr. lolaz,
2 adet kuru soğan,
1 bas sarımsak,
2 adet kırmızı biber taze yada kurutulmuş
2 limonun suyu,
1 yemek kaşığı d. salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
100 gr. nohut,
50 gr. bulgur,
Tuz, biber, biraz nane, yağ, Su.
yapılısı:
Küçük küpler halinde doğranmış etler pişirilir.(etsızde yapılır.)
Bu ete yağ, ince kıyılmış soğan ilave edilir ve orta ateşte soğan biraz solunca domates ve biber salçaları konur. Bunlarla da biraz soldurulduktan sonra üzerine sıcak su koyup biraz kaynatılır. Ayrı kaplarda mercimek, nohut ve lolaz ayrı ayrı haşlanır. Kurutulmuş pirpirim suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır. taze pirpirim ise direk dogranır.Kaynayan salçalı, kıymalı suyun içersine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, bulgur lolaz ve dövülmüş sarımsak katıp tekrar pişirilir. Tuzu tamamlanır, ekşisi konur, ocağın altı kapatılır, üzerine yağ, kırmızıbiber ve nane ile süs yapılır. AFİYET OLSUN.....yaz bıtmeden yapınız,tadına doyamayıp kurutacaksınız çünkü.................
YEMEK VE PASTA EVİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Bayıldım ben bu yemeğe de ismine de harika valla, ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
ellerine sağlık.Nefis görünüyor...
Sevgilerimle...
Yorum Gönder