11 Eylül 2008 Perşembe

KABAK OTURTMA

Kabak oturtma,kabak oturtma tarifi kabak oturtma
malzemeler:
1kilo kabak
350 gr az yaglı kıyma
1 orta boy sogan
1 tatlı kasıgı salca
tuz karabıber
yapılışı:
kabaklarımızı buyuklugune göre ikiye yada üçe bölelim,dıp kısımlarını bırakmak sartıyla içini oyalım. oydugumuz kabakları ayçiçek yada zeytinyağda kızartalım.kızarttıgımız kabakları yaglarınısüzdürüp borcama yerlestırelım.
diğer yanda kıymamızı kavurmak üzere az yağla ocaga koyalım.soganımızı ince kıyarak kavrulan ete ılave ederek beraber kavuralım.hazır olan etimize salçasını tuzunu.karabiberi ekleyelim.hazırlanan etımizi kabakların içerisine dolduralım.icine 1 su bardagı az salcalı hazırladıgımız su ılave edelım.(bu suyu borcamın içerisine dökeceğiz)150 derecede fırında 20 dk kadar pişirelim.evet hazır....... yanına beyaz prinç pilav cok yakışır.AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok: