6 Ağustos 2008 Çarşamba

SUSAMLI KURABİYE

susamlı kurabiye,susamlı pasta,susamın lezzeti, Malzemeler:
1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvıyağ1
yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 çay bardağı susam
bır mıktar fıstık
yapılışı:
Unu, nişastayı, pudra şekerini ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısını, yoğurdu, tereyağını ve sıvıyağını karıştırın.
Üzerine, elediğiniz kuru malzemeyi ilave edin.yumusak bir hamur elde edın.

ceviz buyuklugunde yuvarlayın,önce yumurta akına.sonra susama bulayın,ortasını parmagınızla bastırıp,bu kısma fıstık koyarak,fırına verin.180 derece ısıda pembelesınceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ELLERINE SAGLIK CNM. SUSAMLI KURABIYEYI COK SEVERIM BEN NEFIS GORUNUYOR SEVGILER

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

susam herşeye çok yakışıyor tatlıyada tuzluyada..ellerinize sağlık.