2 su bardağı kırmızı mercimek,
1.5 su bardağı ince bulgur
3 adet kuru soğan,
2-3 çay kaşığı kırmızı biber,
2-3 çay kaşığı karabiber,
2-3 çay kaşığı kimyon,
maydanoz,
6-7 dal yeşil soğan,
3 kaşık salça,
3-4 diş sarımsak
Yapılışı:kuru sogan ve sarımsak dogranır yağla kavrulur. Taze soğan, maydanoz temizlenip ince doğranır. Mercimek ayıklanıp, 3-4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak bulgurun kabarması beklenir. Bulgur kabarınca kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı ve karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur. Son olarak taze soğan, maydanoz, ilave edilip karıştırılır. iki avuc arası sıkılarak köfteler yapılır. Tabağa dizilir. Yeşil salata ile servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder