YAPRAK SARMASI:
malzemeler:
asma yaprağı
2 su bardağı prinç
2 soğan
4 diş sarımsak
1 su bardagı zeytın yağı
tuz,karabiber,1 cay kaşığı şeker,
1 çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşıgı salça
1 tutam kuru nane
yapılışı:
soğan.sarımsakları mınık doğrayalım,yagımızı tencereye koyalım ,sogan ve sarımsagımızı yagda solduralım salcamızı ekleyıp,prıncımızı yıkayıp atalım,bı bardak su koyalım tuz,biber ,seker,lımon tuzunu ekleyıp kısık ateste suyunu cekene kadar pişirelım.
yapraklarımızı haslayıp,yumusayınca suyunu süzelim.soguyan dolma içimize 1 tutam kuru nane ekleyip,yapraklarımızı,saralım.tenceremıze dızıp,45 dk pişirelım.servıse hazır.AFİYET OLSUN...
YEMEK VE PASTA EVİ
5 Temmuz 2008 Cumartesi
YAPRAK SARMASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder