malzemeler:
4 bardak köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 küçük soğan
200 gr çiğ köftelik et
yapılışı:
köftelik bulgur yarım bardak ılık su ile ıslatılır.
diğer malzemeler karıştırılır.
iyice yoğrulur.
köfte fındıişlem bittikten sonra köfteler buharda haşlanır.ktan az daha büyük şekilde yuvarlanır.
ortası parmakla çukurlaştırılır.
sosu:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
bir tutam tuz
köfteler bu sosla karıştırılır.
cacık için:
süzülmüş yoğurt,
(isteğe bağlı.içine pancar,maydonoz,ıspanak kullanılabilir.)
sarımsak
cacık hazırlanır, sosla karıştırılmış köfteler
üzerine konulur, servis yapılır.
afiyet olsun..........
YEMEK VE PASTA EVİ
28 Şubat 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
aloo kızım harika bişey bu bee
sen bugün bunları yedin bir de akşama dolma mı yedin
aşk olsun yarın kursa da getir bir güzel yiyelim ağzımız sarımsak koksun :)
haydi sevgiyle kal
Yorum Gönder