28 Şubat 2008 Perşembe

CACIKLI KÖFTE

malzemeler:
4 bardak köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 küçük soğan
200 gr çiğ köftelik et
yapılışı:
köftelik bulgur yarım bardak ılık su ile ıslatılır.
diğer malzemeler karıştırılır.
iyice yoğrulur.
köfte fındıişlem bittikten sonra köfteler buharda haşlanır.ktan az daha büyük şekilde yuvarlanır.
ortası parmakla çukurlaştırılır.

sosu:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
bir tutam tuz
köfteler bu sosla karıştırılır.
cacık için:
süzülmüş yoğurt,
(isteğe bağlı.içine pancar,maydonoz,ıspanak kullanılabilir.)
sarımsak
cacık hazırlanır, sosla karıştırılmış köfteler
üzerine konulur, servis yapılır.
afiyet olsun..........

1 yorum:

modex dedi ki...

aloo kızım harika bişey bu bee
sen bugün bunları yedin bir de akşama dolma mı yedin
aşk olsun yarın kursa da getir bir güzel yiyelim ağzımız sarımsak koksun :)
haydi sevgiyle kal