28 Eylül 2008 Pazar

YOGURT TATLISI

Yogurt tatlısı
Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için :
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
½ limon suyu
yapılışı :
Yumurta ile şekeri çırpın. Yoğurt, un,irmik, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini karışıma ilave edin ve iyice çırpmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayarak karışımı boşaltın. Orta ısılı fırında (160-170 derece) pişirin.
Şerbeti için de su ile şekeri kaynatın. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edin. Fırından çıkan kekin üzerine sıcak olarak dökün ve soğuduktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN.....

20 Eylül 2008 Cumartesi

GÜL BÖREĞİ

Gül böreği,gül böreği tarifi
MALZEMELER:
4 adet yufka
150 gr margarın
kasar.edirne yada antep peynırı(rendelenmis)
1 su bardagı su
2 yumurta sarısı

YAPILISI:
Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarinle su karısımını sürün. arasına peynır rendesını koyalım.Üçgen parçaları rulo yaparak sarın. Bir ucundan tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.yuzune yumurta sarısı surun.kızarınca tam iftarlık.AFİYET OLSUN.... gelıbolu 17 arkadaşımın iftar saati etkinligi için hazırladım.hayırlı iftarlar.....

11 Eylül 2008 Perşembe

KARNIYARIK

karnıyarık.karnıyarık tarifi KARNIYARIK
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
350 gr az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşıgı salça
tuz,karabiber
1 tane domates
1 tane yeşil biber
yapılışı:
patlıcanlarımızı pijama desenısoyalım(yanı bır sıra kabuk var.bir sıra yok)ortadaikiye yaralım.ayçiçek yada zeytinyagda kızartalım.kızarttıgımız patlıcanların yagını suzdurelım.borcama dızelim.diğer yandan etimizi az yağla ocaga kavurmaya alalım ,soganlarımızıda ine dograyarak ilave edelim.biraz kavrulunca salcamızı,tuz karabiberimizi ilave edelim.hazır olan etimizi patlıcanların kestiğimiz kısmını arayarak içerisine dolduralım.domateslerimizi,bibrimizi dilimleyerek üzerlerini süsleyelim.1 su bardagı hazırladıgımız salcalı suyu borcama dökerek 150 derece fırında 30 dk pişirelim.evet karnıyarığımız hazır.AFİYET OLSUN...
(BENIM GİBİ MİSAFİRLERİNİZİN BİR KISMI PATLICAN ,BİR KISMI KABAK SEVMEZSE SİZDE HAZIRLADIGINIZ BU YEMEKLERİ BORCAMA BİRLIKTE DİZEREK PİŞİREBİLİR.MİSAFİRLERİNİZİ VE KENDİNİZİ MUTLU EDEBİLİRSİNİZ)

KABAK OTURTMA

Kabak oturtma,kabak oturtma tarifi kabak oturtma
malzemeler:
1kilo kabak
350 gr az yaglı kıyma
1 orta boy sogan
1 tatlı kasıgı salca
tuz karabıber
yapılışı:
kabaklarımızı buyuklugune göre ikiye yada üçe bölelim,dıp kısımlarını bırakmak sartıyla içini oyalım. oydugumuz kabakları ayçiçek yada zeytinyağda kızartalım.kızarttıgımız kabakları yaglarınısüzdürüp borcama yerlestırelım.
diğer yanda kıymamızı kavurmak üzere az yağla ocaga koyalım.soganımızı ince kıyarak kavrulan ete ılave ederek beraber kavuralım.hazır olan etimize salçasını tuzunu.karabiberi ekleyelim.hazırlanan etımizi kabakların içerisine dolduralım.icine 1 su bardagı az salcalı hazırladıgımız su ılave edelım.(bu suyu borcamın içerisine dökeceğiz)150 derecede fırında 20 dk kadar pişirelim.evet hazır....... yanına beyaz prinç pilav cok yakışır.AFİYET OLSUN........

6 Eylül 2008 Cumartesi

OMAÇ

omac,bayat ekmek degerlendirme,omac tarifi
Malzemeler:
3 adet yufka yada evdekı bayat ekmekler
(ufalanmış),
2 ufak sogan
3 diş kuru sarımsak
1 demet maydanoz
5 adet soyulmus dogranmıs domates
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
50 gr. rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri,
5 yemek kaşığı zeytınyagıyağı,
1 tatlı kaşığı karabiber.
biraz köfte baharatı,kimyon
yapılışı:
soganları,sarımsagı,maydonozu ınce kıyalım tum malzemelerı katıp yoguralım.hazır ve lezız.

sız daha guzel sıkarsınız ınsallah ben beceremıyorum cok fazla..su ramazanlık günde eminim sizin evinizdede birikiyodur ekmekler deneyın.....AFİYET OLSUN....





4 Eylül 2008 Perşembe

YUVARLAMA

yuvarlama,antep yemekleri malzemeler:
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız, çiğköftelik et

500 gr.kuşbaşı et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
Yeteri kadar su
Sıvı yağ
nane
tuz
karabiber
yapılısı:
Pirinç yıkanıp süzgece alınır. Et makinası, robot veya havan yardımıyla un halıne getırlır.Un haline getirilen pirince yağsız kıyma,tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğrulur. Yoğurma işleminde gerektikçe az miktarda su katılır.rahat yuvarlanacak kıvama gelınce nohutta kücük olacak sekılde yuvarlanır.Yuvarlama işlemi sırasında bir kaseye aldığınız sıvıyağa elinizi batırıp yuvarlamanız gerekıyor)yuvarlanan yuvarlamalar suzgece alınır.kaynayan su tenceresının
üzerine konularak buharda haşlanır.
gelelım yuvarlamamızın etını suyunu hazırlamaya
geceden ısladıgımız nohutu ve kusbaşı etımızi ister düdüklüde ister çeliktencerede pişirelim.diger taraftada süzme yogurdumuzu 1yumurta koyarak içine blendrdan gecirelim yada ıyıce karıstıralım.et suyumuz kaynar haldeyken yuvarlamamızı içine atalım.5-10 dk kaynayınca hazıladıgımız yogurdu suyuna karıstıralım.yüzüne sıvı yagda rengını koyulastırdıgımız bızde yaktıgımız denır.nanemizi dökelim.işte hazır hazırlaması gün alan yemesi cabuk ve lezız olan antebin meshurr yemegii...aynı zamanda ramazan bayamı bayram yemeğimizdir........agzının tadını bılen ve zahmetten kacmayacak bayanlar deneyın...........AFİYET OLSUN..........

3 Eylül 2008 Çarşamba

Pirpirim Aşı

Pirpirim Aşı,kolay anlatımlı pirpirim aşı tarifi,semizotundaki lezzet Malzemeler:
300 gr. kuru pirpirim (semizotu),
200 gr. doğranmış et
100 gr. mercimek,
50 gr. lolaz,
2 adet kuru soğan,
1 bas sarımsak,
2 adet kırmızı biber taze yada kurutulmuş
2 limonun suyu,
1 yemek kaşığı d. salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
100 gr. nohut,
50 gr. bulgur,
Tuz, biber, biraz nane, yağ, Su.
yapılısı:
Küçük küpler halinde doğranmış etler pişirilir.(etsızde yapılır.)

Bu ete yağ, ince kıyılmış soğan ilave edilir ve orta ateşte soğan biraz solunca domates ve biber salçaları konur. Bunlarla da biraz soldurulduktan sonra üzerine sıcak su koyup biraz kaynatılır. Ayrı kaplarda mercimek, nohut ve lolaz ayrı ayrı haşlanır. Kurutulmuş pirpirim suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır. taze pirpirim ise direk dogranır.Kaynayan salçalı, kıymalı suyun içersine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, bulgur lolaz ve dövülmüş sarımsak katıp tekrar pişirilir. Tuzu tamamlanır, ekşisi konur, ocağın altı kapatılır, üzerine yağ, kırmızıbiber ve nane ile süs yapılır. AFİYET OLSUN.....yaz bıtmeden yapınız,tadına doyamayıp kurutacaksınız çünkü.................