4 Eylül 2008 Perşembe

YUVARLAMA

yuvarlama,antep yemekleri malzemeler:
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız, çiğköftelik et

500 gr.kuşbaşı et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
Yeteri kadar su
Sıvı yağ
nane
tuz
karabiber
yapılısı:
Pirinç yıkanıp süzgece alınır. Et makinası, robot veya havan yardımıyla un halıne getırlır.Un haline getirilen pirince yağsız kıyma,tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğrulur. Yoğurma işleminde gerektikçe az miktarda su katılır.rahat yuvarlanacak kıvama gelınce nohutta kücük olacak sekılde yuvarlanır.Yuvarlama işlemi sırasında bir kaseye aldığınız sıvıyağa elinizi batırıp yuvarlamanız gerekıyor)yuvarlanan yuvarlamalar suzgece alınır.kaynayan su tenceresının
üzerine konularak buharda haşlanır.
gelelım yuvarlamamızın etını suyunu hazırlamaya
geceden ısladıgımız nohutu ve kusbaşı etımızi ister düdüklüde ister çeliktencerede pişirelim.diger taraftada süzme yogurdumuzu 1yumurta koyarak içine blendrdan gecirelim yada ıyıce karıstıralım.et suyumuz kaynar haldeyken yuvarlamamızı içine atalım.5-10 dk kaynayınca hazıladıgımız yogurdu suyuna karıstıralım.yüzüne sıvı yagda rengını koyulastırdıgımız bızde yaktıgımız denır.nanemizi dökelim.işte hazır hazırlaması gün alan yemesi cabuk ve lezız olan antebin meshurr yemegii...aynı zamanda ramazan bayamı bayram yemeğimizdir........agzının tadını bılen ve zahmetten kacmayacak bayanlar deneyın...........AFİYET OLSUN..........

4 yorum:

neslihan dedi ki...

Merhaba ben geldim:-)))Ziyaretin için çok teşekkür ederim.Çorba harika görünüyor,ellerine sağlık.İyi iftarlar diliyorum.sevgilerimle...

Dilekk dedi ki...

hep Antepli bir arkadaşım yada komşum olsun isterim ama henüz yok nekadar güzel yemekleri var bir kere yuvarlamayı yemiştim muhteşem bir tat deneyelim bakalım becerebilecekmiyim..

Esin... dedi ki...

Yurttaki Antepli bir arkadaşımın annesi kavanozlara koyar gönderirdi Antepten İstanbul'a çorbayı. Ne zaman yuvarlama görsem o geliyor aklıma. ellerine sağlık...

elmaşekeri dedi ki...

Hmm nefis görünüyor.Ellerine saglik.

Sevgilerimle.......