30 Mayıs 2008 Cuma

İÇLİ KÖFTE

içli köfte, icli kofte, icli kofte tarifi, içli kofte, patatesli icli kofte, içli köfte tarifi, içli köfte tarifleri, içli köfte tarif, içli köfte yapımı, içli köfte yapılışı, içli köfte resimleri, kolay içli köfte, içli köfte yemek, adana içli köfte, yemek tarifleri içli köfte, içli köftesi, patatesli içli köfte, içli köfte nasıl yapılır, pratik içli köfte, portakal ağacı içli köfteiçi için gerekli malzemeler:
1 kilo soğan
1 kilo orta yaglı kıyma
tencerede ince ince doğranan soğanla iyice kavrulur.kırmızı biber,karabiber,dogranmıs ceviz eklenır.soğumaya bırakılır.
dısı için gerekli malzemeler:
1.5 kilo köftelik bulgur
200 gr yagsız et
3 tane haslanmıs patates
3.4 dilim bayat ekmek
tuz ,kırmızı biber,karabiber
yapılısı:
malzemeleri karıstır.ister yogurarak ister et makinasında cekerek istenilen acılacak kıvama getir
yine ister elinde ister makina da acarak içine kıymaları doldur, kapat agzını,tavada yağda kızart .
AFİYET OLSUN....

18 Mayıs 2008 Pazar

ZEYTİNLİ AÇMA

zeytinli acma,hamur kızartması,kolay acmatarifi,kızarmıs acma hamurueytinli açma, zeytinli acma, zeytinli açma tarifi, zeytinli açma resimleri Malzemeler:

500 gr un
1 kase dogranmış zeytin
5 yemek kaşığı yogurt
alabildiği kadar su
hamur ele yapısmayacak,yumuşak olacak

yapılısı:

tüm malzemeleri karıstıralım.
hamur yogurulduktan sonra yarım santim kalınlıgında acalım,
istediğin şekilde keselim
kızgın yağda kızartalım.
sıcak servis yapalım.AFİYET OLSUN.....

CEVİZLİ TARCINLI KEK

cevizli kek,kolay cevizli kek,resimli cevizli kek,cevizli kek yapılışı
Malzemeler:
4 yumurta
2.5 bardak un
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 cay bardagı sıvı
1 paket kabarma tozu
1 su bardagı doğranmış ceviz
1 çay kaşıgı toz tarcın
Yapılışı:
önce şekerle yumurtayı mikserle çırpalım.
Malzemeleri karıştıralım.
150 derece ısıda ,pişirelim.AFİYET OLSUN....

15 Mayıs 2008 Perşembe

BISKÜVİLİ BASİT PRAMİT PASTA





Malzemeler:

2 paket petibör bisküvi,2 tane muz

kreması:
5 bardak süt
3 kaşık un
3 kaşık nişasta
1 paket vanilya
50 gr margarin
2 yemek kasığı kakao
yapılışı:
serayı büyükce ac.tabana 2 kat bisküvileri diz arasına krema sürerek
tekrar krema sür muzları ortasna koy.
piramiti olusturacak şekilde kenarlara arasına krema sürülmüs 3 kat bisküvi diz.
piramit olustuktan sonra 2 saat buzlukta beklet
daha sonra kalan kremayla üzerini kapla.
2 saat buzdolabında beklet.üzerine hindistan cevizi dökerek servis yap.
AFİYET OLSUN....

PATATESLİ YUMURTA







PATATESLİ YUMURTA:minik minik patatesleri doğrayalım
tavada az yagda kızartmıscasına pembelestirelim.
çırptığımız yumurtaları omlet yapmıscasına pateteslerin üzerine dökelim.
ters yüz ederek pişirelim.
ÖZELLİKLE COCUKLARINIZ COK SEVECEK DENEYİN......

13 Mayıs 2008 Salı

NİŞASTALI MANTAR KURABİYE

Malzemeler:
2 paket mısır nişastası
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket margarin
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
Az miktarda kakao
Yapılışı:
şekerle yumurta mikserle 5 dk çırpılır.
diger malzemeler karıstırılır.hamur gerekirse un eklenerek istediğimiz kıvama getirilir
avuc içinde ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.kakaoya ruj kapağını batırır,
yuvarladıgımız hamura mantar şekli verilir.
pişirilir.AFİYET OLSUN....

ELMALI KURABİYE


Malzemeler:
1 bardak yogurt
1 bardak şeker
1 paket margarin
1 çay bardagı sıvı yag
kabartma tozu
vanilya
alabildiği kadar un
Harcı:
8 elma
8 yemek kaşığı şeker
1 cay kaşığı tarçın
ceviz yada fıstık
yapılışı:
malzemeleri karıstır.hamuru hazırla.elmaları rendele içine şekeri koy ocakta elmalar solana kadar pişir.içine ceviz ve tarcını ekle.
yuvarlak sekilde hamuru ac.hamuru 4 esit parcaya serıtler halinde keserek ayır.arasına elma harcını koy sar.pembeleşinceye kadar pişir.soğuyunca üzerine pudra şekeri dök. servise hazır.
AFİYET OLSUN...

10 Mayıs 2008 Cumartesi

TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLU OLSUN...

ANNELER GÜNÜ



Anneciğim
Ak saçlı başını alıp eline,
Kara hülyalara dal anneciğim !
O titrek kalbini bahtın yeline ,
Bir ince tüy gibi sal anneciğim !
Sanma bir gün geçer bu karanlıklar ,
Gecenin ardında yine gece var ;
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar ,
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim !
Gözlerinde aksi bir derin hiçin ,
Kanadın yayılmış, çırpınmak için ;
Bu kış yolculuk var, diyorsa için ,
Beni de beraber al anneciğim !...
Necip Fazıl KISAKÜREK (1926)

6 Mayıs 2008 Salı

JELATİNLİ PASTA(KEK)




Malzemeler:
5 yumurta akı
1 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kakaolu biküi
3 yemek kaşığı jelatin
1 büyük kupa kaynar su
Yapılışı:
5 yumurta akını şekerle karıstırın
sıcak su ile jelatini erit
süt ile kremşantiyi çırp,kakao ekle içine tekrar karıştırın
ayrı kaplarda yapıyoruz bu işlemleri
önce yumurta akına jelatinisonra kakaolu kremşantimizi karıştırıyoruz.
tepsinin altına un haline getirdiğimiz bisküinin yarısını eliyoruz.
karışımı dökelim.
üzerine kalan bisküiyi eleyelim
dolapta 6 saat beklet servis yap.AFİYET OLSUN.....
SAKIN DENEMEMEZLİK ETMEYİN PİŞMAN OLURSUNUZ BENDEN SÖYLEMESİ.....

CEVİZLİ AY ÇÖREĞİ


malzemeler:
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 adet margarin,
1 bardak çekılmiş CEVİZ
kabartma tozu,vanilya,
alabildiği kadar un...
yapılışı:

malzemeleri karıstır yoğur,
pişince üzerine pudra sekeri dök....
Afiyet olsun .....
........

1 Mayıs 2008 Perşembe

SUCUKLU KURU FASÜLYE PİLAV


malzemeler:
bildiğiniz gibi 2 bardak kuru fasülye
1 orta boy sogan
1 kaşık domates ,yarım kaşık biber salçası
2 yemek kaşıgı zeytinyağ
tuz ,karabiber
1 kangal sucuk
Yapılışı:
kuru fasülyemizi 15 dak haslayalım,haşladıgımız suda 1 saat bekletelim.
soganımızı dograyıpyağda çevirelim.
salçalarımızı ilave ederek,kuru fasülyemizi ekleyelim.suyunu koyarak pişmeye bırakalım.sucuklarımızı halka halka doğrayalım.
az yağda tavada pişirelim.
kuru fasülyemiz pişince içine karıştırarak servis yapalım.AFİYET OLSUN....
PİLAVIMIZ İÇİN:
2 bardak prinçi kar su dökere üzerine 15 dk bekletelim.
sonra suyunu dökerek, princi tencerenize koyun.tereyagda 1-2 dkçevirin.üzerine 3 bardak su ileve ederek(tuzda)kısık ateste pişirin.AFİYET OLSUN....

LEZZET DEMETİ(yoğurtlu,havuçlu, patatesli kek)


Malzemeler:
patates ,sogan,maydonoz,havuc,süzme yogurt,kuru nane ,pul biber,kimyon,tuz,sarımsak, sıvı yağ
Yapılısı:
havucu rendeleriz.tavada 2 yemek kaşıgı yagda cevirir,soldurduktan sonra istediğimiz boydaki kabımızın içine bastırırız.sonra:
patetesi haslıyoruz.(oranlarını yapacagımız kişiye göre ayarlıyoruz)patates salatamızı yapıyoruz.sogan,patates,maydonoz,kimyon,tuz,1 fincan sıvı yagımızı koyarız.havucun üzerine bosaltır ,yine bastırırız.sonra servis yapacağımız tepsiye ters ceviririz.
üzerine sarımsaklı süzme yogurdumuzu döker. üzerini kuru naneve pul biberle süsleriz.
denemeye değer..... AFİYET OLSUN...

MELTEM RÜZGARI


Malzemeler:
2 yumurta
1 kılo süt
125 gr margarin
1 bardak un1 vanılya
1 paket kakaolu bisküi
1 paket çikolata sosu
2 tane muz
Yapılısı:
yumurta,süt,seker,margarin,un,vanilya
karıstır krema haline gelinceye kadar pişir.
bisküiyi un haline getir.
borcamın en altına dök.
üzerine hazırladığın kremayı dök.soguyuncaya kadar buzdolabında beklet.(tahmini4 saat)
daha sonra cıkar,seritler halinde kes.arasına dilimlenmiş muz sar ,rulo sekline getir.
üzerine çikolata sosu dökerek servis yap.
muhtesem bir lezzet AFİYET OLSUN....