3 Mart 2008 Pazartesi

KEREVİÇ

malzemeler:

1 paket margarin
1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
alabildiği kadar un
vanilya kabartmatozu

içi:
1 kase cekilmiş ceviz
3-4 kaşık şeker
biraz karanfilbiraz tarçın
yapılışı:
hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır.
baş parmak yardımıyla hafifce oyulur.hazırlanan içten
1-2 tatlı kaşığı konularak kapatılır.
avuç içinde yuvarlanarak ,kallıptan geçirilir.
pembeleşinceye kadar pişirilir.
soğuduktan sonra pudra şekeri dökülerek servis yapılır.
afiyet olsun.....


1 yorum:

serap dedi ki...

çok güzel görünüyor en kısa zamanda denemek istiyorum..ellerine sağlık. sevgiler