MALZEMELER
Paket sana yağı 1 su bardağı pudra şekeri
11 yumurta sarısı içine
2 paket bugday nişastası
vanilya,
kabartna tozu
kakao
Alabildiğine un
YAPILIŞI:
Sana yağı ve pudra şekeri iyice yogurulur.Diğer malzameler katılıp iyice karıştırdıktan sonra hamur ikiye ayırırız.Ayırdığımız parçaya kakao ilave edilir.şekil verilerek,Orta sıcaklıktaki fırında pişiririz.pastamız sıcak kken yüzüne yumurta akı sürerek.fıstık,fındık,cevızle süsleyebiliriz.(yumurta akı,üzerine döktügümüz malzemenin yapısmasını saglar.)AFİYET OLSUN.
YEMEK VE PASTA EVİ
25 Aralık 2008 Perşembe
7 Aralık 2008 Pazar
AYVA TATLISI
malzemeler:
8 adet ayva
2 bardak seker
1 bardak su
3-4 damla limon
üzerine:
iri cekilmiş ceviz
krem santi
yapılısı:
ayvalarımızı soyuyoruz.ortadan ikiye kesiyoruz içlerini oyuyor,pişmeye hazır hale getırıyoruz,ayvalarımızı ,oyulan kısmı alta gelecek sekılde tencereye yerlestırıyoruz.üzerine şeker ve suyu ilave ederek.kaynatıyoruz.kaynayınca ocagımızı mum alevi seklınde yakarak bu ateste 2 saat pısırıyoruz.bu arada lımon damlalarını unutmuyoruz.
pişen ayvalarımızı tencereden alıp sogumaya bırakıyoruz.daha sonra hazırladıgımız ceviz içlerini ve kremsantıyı ilave ederek servıse hazır hale getırıyoruz.hafıf ,nefis,leziz.....AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)