7 Haziran 2008 Cumartesi

FIRINDA PATLICAN KEBABI

Gaziantep usulü patlıcan kebabı,kolay tarif,patlıcan kebabı yapılışı,resimlerle patlıcan kebabı tarifi,resimli patlıcan kebabı yapılışıGaziantep usulü patlıcan kebabı,kolay tarif,patlıcan kebabı yapılışı,resimlerle patlıcan kebabı tarifi,resimli patlıcan kebabı yapılışı malzemeler:
2 kilo kebablık patlıcan
1 kilo orta yağlı kıyma
1 kilo domates
10 tane yeşil biber
tuz ,karabiber,kırmızı biber
Yapılışı:
Gaziantep mutfağının bu leziz kebabı mangalda da yapılır.Nasıl bunda patlıcanları serıtler halınde kesıyorsak,ondada aynı sekılde keser aralarına etlermızi aynı sekılde şişe saplayarak mangalda pişiririz.
Öncelıkle etımıze tuz,karbıber,kırmızı biber ekleyerek özlestırelım.sonra serılere böldüğümüz patlıcanların arasına yerleştirerek 1 patlıcan,bır et şeklinde tepsimize dizelim.
Domateslerimizi ikiye bölelım,biberleri istersek ikiye bölelim.Ayrı bir tepsiye koyalım.
fırınımızda yaklaşık 45 dk 200 derecede pişirelim.Pişen domates ve biberleri tepsinin üzerine koyarak,servıse hazır hale,getirelim.DENEYELİM,LEZZETİ TADALIM,
VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ...AFİYET OLSUN....
Gaziantep usulü patlıcan kebabı,kolay tarif,patlıcan kebabı yapılışı,resimlerle patlıcan kebabı tarifi,resimli patlıcan kebabı yapılışı
Gaziantep usulü patlıcan kebabı,kolay tarif,patlıcan kebabı yapılışı,resimlerle patlıcan kebabı tarifi,resimli patlıcan kebabı yapılışı












9 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

merhaba arkadasim ellerine saglik byilirim patlican kebabina sahane gozukuyo,sevgilerimle,iyi pazarlar.

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler ve Haftalar Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir gün ve Hafta geçirmenizi dilerim.Saygılarımla

Ellerinize ve yüreğinize sağlık böyle güzel bilgilendirmeler ve paylaşımlarınız için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sykruyilmaz.net/blog

İMKANSIZ BİRİNİ SEVDİM

İmkansız birini sevdim
Gözlerinde hüzün olan,
İmkansız birini sevdim,
Ellerindeydi kalbim.
İmkansız birini sevdim,
Sanki O’da bir gün severmiş gibi.
İmkansız birini sevdim,
Benden çok uzaklarda....
İmkansız birini sevdim,
Anılarımın en özeli.
İmkansız birini sevdim,
Yanındayken kalbimin güvercin olduğu.
İmkansız birini sevdim,
Bir gün gideceğini bilerek.
İmkansız birini sevdim,
Bana cennetin kapısını gösteren.
İmkansız birini sevdim,
Hayallerimde büyüttüğüm.
İmkansız birini sevdim,
Sadece bir nefes alış süresinde.
İmkansız birini sevdim,
Kendimi unuturcasına...
İmkansız birini sevdim,
Bugün seslense döneceğim,
İmkansız birini sevdim,
Bana asla gel demeyecek,
İmkansız birini sevdim,
O’na sevdiğimi söyleyemedim...
İmkansız birini sevdim,
Hala geleceğini beklediğim....

Alıntı:ESRA BAYKAL
http://www.yazgulu.com/siirler/imkansiz_birini.php

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Patlıcan Kebabını G.Antep'te İmam Çağdaş ta yiyeceksiniz tabii ki sizin yapmış olduğunuzda lezzetlidir evde imkanı olmayanlar için yazıyorum yanlış anlamayın.sevgi ve saygılarımla

HUYSUZBALIK dedi ki...

o ne muhteşem bir görüntü öyle. Antakyada da bunun benzerini yapıyorlar adına da dizme diyorlar.Onda patates de var fazladan. Ellerinize sağlık.

nalan dedi ki...

Eminim görüntüsü kadar lezzetide tam yerindedir.Bende yapıyorum ama bu gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Kucak dolusu sevgiler.İyi haftalar diliyorum

kirazdünyası dedi ki...

bayılırım patlıcan kebabına harika gözüküyor ellerine sağlık

uygarimizlahayat dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

sadiye dedi ki...

günaydınlar
gerçekten güzel bir yemek
ellerine sağlık
bir gün birlikte hazırlayalım yahu :) sevgiler

Nur dedi ki...

Merhabalar nihayet bu patlıcan kebabını denedim çok çok güzel oldu cok begendim. Fakat ben birazcıkta su koydum :) dayanamayıp susuz yemek yiyemiyorum illa olmalı işte... ama güzelde olmuştu.. Tarif ve paylaşımınız için tesekkür ederim sevgiler