28 Nisan 2008 Pazartesi

Kızarmış tavuk/iç pilav


malzemeler:

2 bardak prinç

tereyağ

3 su bardağı tavuk suyu

çam fıstığı,kus üzümü

1 çay kaşığından az kimyon
1çay kaşığından az tarçın


yapılışı:

bütün tavuğu 10 dakika haşlıyoruz,

sonra yanmaz fırın torbasına koyarak fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

suyu ile pilavı yapıyoruz.önceden ısladığımız(istediğimiz kadar)üzümü pişerken pilavın içine atıyoruz.

pilavımız demlenirken,tarçın ve kimyonu ilave ediyoruz.pilava tereyağını unutmuyoruz.tereyağda tavada cevirdiğimiz çam fıstıgınıda yüzüne dökelim. işte hazır.AFİYET OLSUN......



2 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

ooooooo harika olmuş hele pilavı çok beğendim ellerine sağlık

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler gününüz neşe sevgi sağlıklı ve bol kazançlı olsun.Sevgiyle ,Saygıyla vede Sağlıkla mutlu esen kalın ALLAH'a emanet olun.Sevgi ve Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.blogcu.net

Bİ DAMLACAIK

Duru bir yeşildi ortalık
Akşam güneşi kırılmış bir mızrak boyu
Ve çocuk sesleriyle iniyordu ışık,
ağlarda sanki dargın bir kılınç balığı
Pullarını döküyor üstüme
Bir sessizliği anlatmak için yazıldı bu şiir
Belki de anmak için
bi damlacık bir sessizliği

Alıntı:CAn Yücel
http://www.siirdostu.com/siirler/10305/can_yucel/bi_damlacik.html