29 Şubat 2008 Cuma

ZEYTİNYAĞLI DOLMA

malzemeler:
kurutulmuş patlıcan ve kırmızı biber
(bizim yöremizde yazdan kurutulur.)
ıstege göre taze patlıcan ve biber kullanılır.
kuruluklar kaynar suda ateş üzerinde 10 dk haslanır,suyu süzülür.soğumaya bırakılır.

2 su bardağı prinç
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı salça
2 orta boy soğan
5,6 diş sarımsak
1 tutam kuru nane
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yapılışı:
tencereye yağ konulur.
ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar,
yağda soldurulur.
salçası eklenir.
yıkanan prinç,1 bardak su ve tuz ilave edilerek
5 dk pişirilir.
ateşten indirince kimyon,nane,karabiber eklenir,karıştırılır.
hazırlanan dolma içi patlıcan ve biberlerin içine konulur.
tencereye dizilir.
kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateste pişer.
(üzerini kaplayacak kadar su ve bu suya tuz,
veya limonsuyu konulur.)
piştikten sonra kalan su süzülür.servis yapılır .
afiyet olsun.........



1 yorum:

sevgipinari01 dedi ki...

Ellerinize sağlık,bayılırım kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcandan yapılan dolmaya:))Yorum yazmadan geçemedim,nefis olmuştur eminim.Tekrar ellerinize sağlık.Hayırlı geceler ve akabinde güzel bir pazar günü dilerim,sevgiler...