29 Şubat 2008 Cuma

ZEYTİNYAĞLI DOLMA

malzemeler:
kurutulmuş patlıcan ve kırmızı biber
(bizim yöremizde yazdan kurutulur.)
ıstege göre taze patlıcan ve biber kullanılır.
kuruluklar kaynar suda ateş üzerinde 10 dk haslanır,suyu süzülür.soğumaya bırakılır.

2 su bardağı prinç
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı salça
2 orta boy soğan
5,6 diş sarımsak
1 tutam kuru nane
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yapılışı:
tencereye yağ konulur.
ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar,
yağda soldurulur.
salçası eklenir.
yıkanan prinç,1 bardak su ve tuz ilave edilerek
5 dk pişirilir.
ateşten indirince kimyon,nane,karabiber eklenir,karıştırılır.
hazırlanan dolma içi patlıcan ve biberlerin içine konulur.
tencereye dizilir.
kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateste pişer.
(üzerini kaplayacak kadar su ve bu suya tuz,
veya limonsuyu konulur.)
piştikten sonra kalan su süzülür.servis yapılır .
afiyet olsun.........



28 Şubat 2008 Perşembe

CACIKLI KÖFTE

malzemeler:
4 bardak köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 küçük soğan
200 gr çiğ köftelik et
yapılışı:
köftelik bulgur yarım bardak ılık su ile ıslatılır.
diğer malzemeler karıştırılır.
iyice yoğrulur.
köfte fındıişlem bittikten sonra köfteler buharda haşlanır.ktan az daha büyük şekilde yuvarlanır.
ortası parmakla çukurlaştırılır.

sosu:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
bir tutam tuz
köfteler bu sosla karıştırılır.
cacık için:
süzülmüş yoğurt,
(isteğe bağlı.içine pancar,maydonoz,ıspanak kullanılabilir.)
sarımsak
cacık hazırlanır, sosla karıştırılmış köfteler
üzerine konulur, servis yapılır.
afiyet olsun..........

TİRAMİSU

kek için malzemeler:
4 yumurta
5 fincan un
3 fincan seker
1fincan(yarısı sıvı yağ,yarısı su)
1 paket kakao
vanilya,kabartmatozu
yapılışı:
şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırp
malzemeleri karıstır.
piştikten sonra 15 dk dınlendir.
sosu:
1bardak suya
1 yemek kaşığınescafe
1 yemek kaşığı şeker koy
erıyınceye kadar karıştır.
kreması için malzemeler:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
3 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri

yapılışı:

süt,un,yumurta sarısı,şeker karıştırılıp, pişirilir.
piştikten sonra içinelabne konularak,karıştırılır.
hazırlanan kek ortadan ikiye bölünür.
hazırlanan sos esıt olarak her iki parçaya dökülür .
arasına kremanın yarıdan fazlası konulur.
kekın üzerine kalan krema sürüldükten sonra,
üzerine kakao dökülür.
afiyet olsun.......

27 Şubat 2008 Çarşamba

HANIMLARA ÇAY SAATİ


bizler bir araya gelir,
muhabbet eder ve bu aradada
böyle güzel sofralar hazırlarız.
sonrada birbirimize tarifler ,
verir....
ağzımızda kalan lezzetin devamını
getirmek isteriz..
bende bu tarifleri sizinle paylasmak istedim....

SADRAZAM LOKUMU

malzemeler:
6 yumurta
7 fincan un
5 fincan şeker
kabartma tozu,
vanilya
yapılışı:
pişen kek,önce eşit şeritlere bölünür,
sonra her serit,ortadan tekrar,
ikiye bölünür.
arasına arzu ettiğimiz kremayı
sürer rulo haline getiririz.
daha sonra,önce süte,
sonra hindistan cevizine bularız....
afiyet olsun.......

MİLFÖYÜN BAŞINA GELENLER

milföyün başına nemi gelmiş:
bildigıniz üzere milföy dökülgendir,
ama kare hamurumuzu açarak,
dikdörtgen şekline getirip,
içine harcımızı koyarsak,
böyle yumuşacık hale geliyor.
o dökülgenlikten eser kalmıyor
denemeye ne dersiniz.....
afiyet olsun......

ANTEP FISTIKLI KURABİYE


malzemeler:
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 adet margarin,
1 bardak çekılmiş fıstık,
kabartma tozu,vanilya,
alabildiği kadar un...
yapılışı:
malzemeleri karıstır yoğur,
pişince üzerine pudra sekeri dök....
afiyet olsun .........